Broströms Garden of Earthly Delights

Fredag 12 april uruppförs Tobias Broströms nya orkesterverk The Garden of Earthly Delights i Gävle Konserthus. Verket är beställt av och komponerat för Gävle Symfoniorkester och ingår i ett samarbetsprojekt som utgår från offentlig konst i allmänhet och från Gävles offentliga konst i synnerhet.
 
The Garden of Earthly Delights är uppdelat i tre satser. Tre till antalet är även konstnären Björn Warwas stora målningar som tjänat som inspiration för musiken och som kommer att visas i konserthusets foajé. Björn Warwas triptyk har i sin tur lånat inspiration i både format och innehåll från den nederländska konstnären Hieronymus Bosch.  Och Tobias Broström har lånat titeln till sitt verk från Boschs fantasirika triptyk med samma namn The Garden of Earthly Delights (Lustarnas Trädgård på svenska). Målningen tros symbolisera livet i Paradiset, på Jorden och i Helvetet. 
Gävle Symfoniorkester uruppför The Garden of Earthly Delights under ledning av chefdirigenten Christian Reif, och tar sedan med verket på turné till Åland.